Největší růžový diamant nalezený za posledních 300 let

domů / BLOG / Největší růžový diamant nalezený za posledních 300 let
Největší růžový diamant nalezený za posledních 300 let

Největší růžový diamant nalezený za posledních 300 let

V Angole byl nalezen jeden z největších růžových diamantů v historii a je považován za největší růžový diamant nalezený za posledních 300 let.

Tento 170 karátový kámen byl nalezen v dolu Lulo patřící společnosti Lucapa Diamond Company a je to již pátý největší diamant z tohoto dolu. Důl Lulo je 27. naleziště diamantů s více než 100 karátovými kameny od zahájení těžby v roce 2015. Růžový diamant typu Ila byl pojmenován Lulo Rose a společnost Lucapa jej plánuje prodat prostřednictvím mezinárodního tenderu vedeného angolskou státní diamantovou společností Sodiam.

 


"Je to významný den pro angolský diamantový průmysl."


 

„Rekordní diamantové pole Lulo opět přineslo vzácný a velký drahokam, tentokrát extrémně vzácný a krásný růžový diamant,“ řekl José Manuel Ganga Júnior, předseda představenstva státní společnosti Endiama, jednoho z partnerů společnosti Lucapa.

Kromě růžového diamantu je důl Lulo také zdrojem největšího angolského diamantu, 404karátového surového diamantu s názvem 4th February Stone.

Společnost Lucapa zahájila v současné době hromadné odběry vzorků u „prioritních kimberlitů“ ve snaze najít primární zdroj diamantů v dole Lulo.

 

Foto: 170 karátový diamanto Lulo Rose (Lucapa Diamond Company)